martes, 11 de diciembre de 2012

COM MENJAR DE MANERA SALUDABLE




Objectius:

-Conèixer d'una manera divertida i entretinguda els components de la piràmide alimentària.

-Potenciar les seves habilitats de recerca.

-Fomentar el treball en grup i la comunicació.

Descripció
Aquesta activitat es fonamenta en l'estratègia didàctica de la caça del tresor. Consisteix en investigar què és una dieta sana i equilibrada.
Per això dividirem la classe en sis grups formats per quatre alumnes. Cada grup representarà un nivell de la piràmide dels aliments, de manera que cada un hagi de cercar informació, imatges i exemples dels aliments assignats. Tota la informació trobada la plasmaran a una cartolina del color del seu grup i la penjaran a l'aula, de manera que els altres grups puguin tenir accés a la informació de la resta dels companys. La finalitat d'aquesta activitat és ajuntar tota la informació aportada per cada grup de manera que després puguin respondre a la gran pregunta final proposada per la professora. Aquesta l'hauran de resoldre amb els coneixements adquirits. La qüestió proposada serà: Si fossis el propietari d'un restaurant, com elaboraries un menú seguint les pautes de la piràmide alimentària?

-Grup taronja: 
Cereals i derivats (integrals).

-Grup verd: 
Verdures i llegums fresques.

-Grup vermell: 
Fruites.

-Grup groc:
Olis i greixos.

-Grup blau:
Productes lactis.

-Grup morat: 
Carn, peix i llegums seques.


Destinataris: Alumnes de cinquè de primària.

Avaluació:

-Que la informació aportada sigui veraç i completa.

-La col·laboració de tots els alumnes de cada grup.

-L'ortografia i gramàtica.




No hay comentarios:

Publicar un comentario